Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een antwoord op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u een mail sturen naar info@wbooks.com of bellen met de WBOOKS klantenservice op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur: 038-467 34 00.

Wat zijn de levertijden?
WBOOKS doet haar uiterste best om klanten zo snel mogelijk van dienst te zijn. Indien u uw bestelling via de website op een werkdag voor 15.30 uur heeft geplaatst wordt deze dezelfde dag nog verzonden. Heeft u uw bestelling na 15.30 uur geplaatst, dan zal deze de volgende werkdag worden verzonden. Plaatst u uw bestelling in het weekend of op een feestdag dan wordt deze de eerstvolgende werkdag verzonden. Mochten wij uw bestelling niet binnen het gebruikelijke tijdsbestek kunnen leveren, dan wordt u daarvan telefonisch of per e-mail op de hoogte gebracht.

Wat zijn de verzendkosten?
Voor verzendingen binnen Nederland brengen wij geen verzendkosten in rekening.

Voor verzendingen in het buitenland brengen wij de volgende verzendkosten in rekening:
– België en Duitsland: € 9,95 per bestelling
– Binnen Europa: € 15,95 per bestelling
– Buiten Europa: € 23,90 per bestelling

Door wie wordt de verzending verzorgd?
Uw bestelling wordt verzonden met DHL. Indien het pakketje niet door de brievenbus past wordt deze persoonlijk aan u aangeboden.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben wanneer de bestelling wordt bezorgd?
Wanneer u niet thuis bent als de bezorger uw bestelling komt bezorgen ontvangt u daarvan een notitie in uw brievenbus. Het pakketje zal u de volgende dag opnieuw worden aangeboden. In totaal wordt uw bestelling 4 maal aangeboden (2 maal overdag en 2 maal ’s avonds).

Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet heb ontvangen?
Indien u een bestelling niet heeft ontvangen verzoeken wij u contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer 038-467 34 00. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@wbooks.com.

Ben ik verplicht een account aan te maken tijdens het plaatsen van mijn bestelling?
Bestelt u vaker in onze webwinkel? Dan adviseren wij u een account aan te maken. Uw gegevens worden dan bewaard en bij elke volgende bestelling logt u in om uw bestelling af te ronden. Indien u eenmalig een bestelling plaatst in onze webwinkel, adviseren wij u de optie ‘Registreer om een account aan te maken’ te deselecteren bij het plaatsen van uw bestelling. Uw gegevens worden dan niet bewaard.

Hoe zit het met mijn privacy als ik een account aanmaak?
De informatie die u ons online verstrekt, gebruiken wij uitsluitend om de inhoud van de site te verbeteren en wordt niet aan derden verstrekt. Indien u aangegeven heeft op de hoogte te willen blijven van uitgaven van WBOOKS, ontvangt u per e-mail het laatste nieuws over onze uitgaven.

Kortingscode gebruiken?
Ga eerst naar uw winkelwagen en vul hier uw kortingscode in. Ga vervolgens door naar afrekenen.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?
• iDEAL: met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. U rekent af in uw beveiligde en vertrouwde internetbankier omgeving.
• Mastercard: U betaalt uw bestelling door middel van Mastercard.
• Visacard: u betaalt uw bestelling door middel van Visacard.
• Factuur: bel met de klantenservice van WBOOKS indien u liever betaalt per factuur: 038-467 34 00. U kunt dan telefonisch uw bestelling plaatsen.
• Automatische incasso: bel met de klantenservice van WBOOKS indien u liever betaalt via een eenmalige automatische incasso: 038-467 34 00. U kunt dan telefonisch uw bestelling plaatsen en hierbij uw bankrekeningnummer doorgeven.

Is het mogelijk om een bestelling in het buitenland te ontvangen?
Ja, het is mogelijk om uw bestelling in het buitenland te ontvangen. Ook voor verzendingen naar het buitenland geldt dat bestellingen die voor 15.30 uur op een werkdag geplaatst zijn, nog dezelfde dag worden verzonden. Wel gelden er in het buitenland andere levertijden en verzendkosten. Bestellingen binnen Europa worden meestal binnen een week geleverd en bestellingen buiten Europa zijn gemiddeld 1 tot 3 weken onderweg.

Hoe kan ik een boek cadeau geven?
Wanneer u een boek cadeau wilt geven vult u het adres van de ontvanger in als afleveradres. Door de optie ‘verzend naar dit adres’ uit te vinken tijdens het plaatsen van uw bestelling, kunt u een ander afleveradres invullen.

Ik heb een bestelling geplaatst maar per e-mail geen bevestiging ontvangen, is de bestelling dan wel gelukt?
Het kan zijn dat de bevestigingse-mail in uw ongewenste post terecht is gekomen. Ook kan het zijn dat u een verkeerd e-mailadres heeft ingevuld. U kunt dit controleren in uw mailbox of door in te loggen in/op uw account.

Wanneer bovenstaande opties niet van toepassing zijn, kunt u ook contact opnemen met onze klantenservice. Zij kunnen controleren of uw bestelling is aangekomen. De klantenservice is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 8.30-17.00 uur via 038-467 34 00.

Hoe kan ik een naam- of adreswijziging doorgeven?
Indien u uw naam wilt wijzigen of een adreswijziging wilt doorgeven dan kunt u dit op één van de volgende manieren doen:
• Per e-mail: info@wbooks.com
• Telefonisch: 038-467 34 00
• In uw account onder het kopje adresgegevens.
Vergeet alstublieft niet om uw oude adres te vermelden indien u uw naam- of adreswijziging per e-mail aan ons doorgeeft.

Hoe kan ik een bestelling annuleren?

Betaalde en geplaatste bestellingen kunnen niet meer geannuleerd worden. Wel kunt u uw bestelling kosteloos terugsturen. U dient een retournering binnen 14 dagen te melden waarna het product binnen 14 geretourneerd dient te zijn. Het betaalde bedrag wordt dan binnen 14 dagen na ontvangst van het geretourneerde product teruggestort op uw rekening. Deze regeling geldt uitsluitend voor bestellingen binnen Nederland.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?
Indien u uw bestelling wil retourneren, kunt u de bestelling terugsturen naar het volgende antwoordnummer:
WBOOKS
Antwoordnummer 32
8000 VB Zwolle
Het betaalde bedrag wordt dan teruggestort op uw rekening.

Let op!
Uitsluiting: indien het boek inmiddels is beschadigd of wanneer er vouwen in zitten zijn wij niet verplicht het boek terug te nemen.

Wat moet ik doen als ik een vraag of een klacht heb?
Indien u een vraag of een klacht heeft horen wij dat uiteraard graag. U kunt onze klantenservice op werkdagen telefonisch bereiken tussen 8.30-17.00 uur op nummer 038-467 34 00. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@wbooks.com. Wij streven ernaar binnen 3 werkdagen op uw klacht te reageren.