WBOOKS is dé uitgever van geschiedenis- en kunstboeken. Met passie maakt het WBOOKS-team kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken. De publicaties van WBOOKS worden verkocht in meer dan 1500 betere boekhandels in Nederland en via de website. Veel van de uitgaven verschijnen in samenwerking met musea in Nederland, waaronder het Drents Museum, het Allard Pierson Museum en Gemeentemuseum Den Haag, en met grote culturele instellingen als de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed.

In 1836 werd de basis van de uitgeverij gelegd door Uitgeverij Waanders. In 2010 volgde een fusie met kunst en lifestyle-gerelateerde uitgeverij d’jonge Hond. Inmiddels, meer dan 175 jaar later, zijn beide uitgeverijen samen verder gegaan onder de naam WBOOKS.

WBOOKS is ook uitgever van Museumtijdschrift: het grootste kunsttijdschrift van Nederland. De lezer ontvang als gratis bijlage de Tentoonstellingsagenda, de meest uitgebreide agenda met alle tentoonstellingsdata, adressen van musea en galeries in één gids. Onderdeel van Museumtijdschrift is het digitale kunst- en cultuurplatform Museumtijdschrift.nl met de daarbij horende Museumtijdschrift-app.

 


Uitgever van kunst en geschiedenis zoekt: stagiair(e) Marketing & Communicatie

WBOOKS zoekt ter ondersteuning van de Marketing & Communicatie afdeling een gemotiveerde en zelfstandige stagiair(e).

WERKZAAMHEDEN

Het doel van de stage is het bijdragen aan de externe communicatie van WBOOKS naar de verschillende doelgroepen (pers, consument en distributeurs)

–          Actief bijhouden van de website WBOOKS.com en social media
–          Aanvragen van beeldmateriaal in binnen- en buitenland
–          Mede bedenken en opzetten van marketingacties
–          Mede organiseren van boekpresentaties
–          Persverzoeken behandelen
–          Ondersteuning bij het onderhouden van perscontacten
–          Monitoren van publicaties over verschenen titels
–          Algemene ondersteuning van de afdeling Marketing & Communicatie

Daarnaast ondersteun je het beheer van de Tentoonstellingsagenda; zowel op Museumtijdschrift.nl als voor de gedrukte bijlage van Museumtijdschrift. Deze werkzaamheden bestaan uit het verwerken, beoordelen, invoeren en corrigeren van alle binnengekomen post die betrekking heeft op het compleet maken van de tentoonstellingsagenda.

WIE ZOEKEN WE?

Een student(e) met affiniteit voor kunst, cultuur en/of geschiedenis! Ervaring met Photoshop en InDesign zijn tevens gewenst, niet noodzakelijk. Je bent resultaatgericht, efficiënt, proactief en stressbestendig.

–          Marketing- / communicatiegerichte HBO/WO opleiding
–          Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (spreek- en schrijfvaardigheid)
–          Positief, sociaal en enthousiast persoon
–          Ervaring met social media
–          Zelfstandig en in teamverband kunnen werken
–          Je bent een goede planner en werkt precies
–          Je bent flexibel en weet van aanpakken

PERIODE

Startdatum: 01-09-2016 (in overleg)
Soort stage: meeloopstage (4 à 5 dagen per week, minimaal 3 maanden)
Standplaats: Zwolle
Stagevergoeding: € 350 bruto per maand op full-time basis. Bij 3 of 4 werkdagen per week wordt deze vergoeding naar rato berekend.

INTERESSE?

Als deze stage je aanspreekt en je denkt dat je geschikt bent, twijfel dan niet en stuur je CV + motivatiebrief naar Marleen van de Pol,mvandepol@wbooks.com