038-467 34 00

Keramiekstad

Ad Knotter (red.)

 22,50

delimburger
Keramiekstad is een waardig ‘monument’ geworden voor een maakindustrie die de stad in vele opzichten heeft gemaakt tot wat ze nu is.
Limburgs Dagblad25 april 2016

 

In 2015 sloot eigenaar Geberit het verkoopkantoor van Sphinx-sanitair in Maastricht. Daarmee verdween het laatste restje van deze eens zo bloeiende fabriek van glas en aardewerk uit Maastricht. De productie was al in 2009 gestaakt. Sinds 1834 hadden de fabrieken van Regout een stempel gedrukt op de Maastrichtse samenleving, en samen met later opgerichte aardewerkfabrieken als de Céramique en de Mosa, van Maastricht Keramiekstad gemaakt.

SKU: 1601112961 Categorieën: ,
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Inkijkexemplaar

Specificaties

Auteurs

Ad Knotter (red.)

Illustraties

150 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

ISBN

9789462581296

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Aantal pagina's

320

Bijzonderheden

In samenwerking met Sociaal Historisch Centrum voor Limburg

Jaar

2016

Over dit boek

Ter gelegenheid van de sluiting van het laatste restant van het Sphinxbedrijf verschijnt Keramiekstad over de veelzijdige en spraakmakende geschiedenis van deze typisch Maastrichtse maakindustrie. Het accent ligt daarbij op de sociale aspecten, maar ook de ontwikkeling van het fabrieksterrein en de technische aspecten van de aardewerkdecoratie komen aan de orde.

Keramiekstad is geïllustreerd met onder meer een groot aantal kleurenafbeeldingen van kenmerkende drukdecors van het Maastrichtse aardewerk, afkomstig uit de archieven van Sphinx en Céramique (thans bij het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg).

Andere suggesties…