038-467 34 00

Het Grote Geschiedenisboek van Vlaanderen

 39,95

Groot formaat! Meer dan 400 pagina’s! Met overvloed aan (kleur)afbeeldingen!

De geschiedenis van Vlaanderen (het Nederlandstalig België) kent meerdere beslissende momenten, zoals de eerste Staten-Generaal in Brugge in 1464, het beleg van Oostende in 1604, de eerste trein in Mechelen in 1835 en het drama van Zwartberg in 1966.
Allemaal gebeurtenissen die in het collectieve geheugen zijn opgeslagen en samen de geschiedenis van Vlaanderen vormen.

‘Het Grote Geschiedenisboek van Vlaanderen’ neemt u mee op een meeslepende reis door het verleden van Vlaanderen. Het verhaal wordt verteld alsof u er zelf bij bent. De auteurs, allen deskundig op hun terrein, verklaren opnieuw voor een breed publiek wat u op school al leerde, en meer. U leest nu ook over alle achtergronden en snapt de verbanden. Aan het begin van elk hoofdstuk wordt u in gedachten naar díe plekken gebracht waar de geschiedenis zich daadwerkelijk afspeelde. Daarna volgt steeds een uitgebreid en toegankelijke uitleg waarin verder wordt ingegaan op de achtergronden en gebeurtenissen van die tijd.

Uitverkocht

SKU: 1365886511
Gewicht 0.2 kg
Illustraties

1000

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

432

ISBN

9789040086519

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

De onderhoudende teksten zijn geschreven door deskundige auteurs, onder wie bekende wetenschappers. De coördinerende redactie is in handen van Harry de Kok, Guy Missotten, baron Dries van den Abeele en prof.dr. Raymond Van Uytven. Dit fraaie en rijk geïllustreerd overzicht in een groot, luxe formaat laat zien hoe Vlaanderen groeide van een verzameling provincies tot een moderne en succesvolle samenleving binnen Europa.