038-467 34 00

Pelgrims

 24,95

Het vervolg op Onderweg naar Santiago (2010) door Mireille Madou. Een publicatie bij de grote tentoonstelling in Museum Catherijneconvent en in samenwerking met de ANWB.

Alles achter je laten om duizenden kilometers af te reizen naar een heilige plek. Een tocht vol ontberingen, een grote kans zelfs dat je het er niet levend vanaf brengt. Miljoenen mensen uit heel Europa reizen sinds de 11de eeuw te voet of te paard over de Camino de Santiago naar Santiago de Compostela, een stad in het uiterste noordwesten van Spanje.

Uitverkocht

SKU: 1383978201 Categorie:
Illustraties

240

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Bijzonderheden

Vervolg op Onderweg naar Santiago (2010) door Mireille Madou

ISBN

9789040078200

Aantal pagina's

208

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Alles achter je laten om duizenden kilometers af te reizen naar een heilige plek. Een tocht vol ontberingen, een grote kans zelfs dat je het er niet levend vanaf brengt. Miljoenen mensen uit heel Europa reizen sinds de 11de eeuw te voet of te paard over de Camino de Santiago naar Santiago de Compostela, een stad in het uiterste noordwesten van Spanje. Nog steeds arriveren jaarlijks ruim honderdvijftigduizend pelgrims bij de kathedraal van Santiago om het graf van de apostel Jacobus te bezoeken. Wat bezielt hen? In Pelgrims. Onderweg naar Santiago de Compostela komt het pelgrimeren in al zijn facetten aan bod, van de voorbereidingen tot de aankomst. Voor de publicatie zijn de hoogtepunten van het pelgrimeren in een eeuwenoude traditie geselecteerd. Naast artikelen over de fysieke pelgrimstocht, het gaan van de weg zelf, wordt ook de vraag gesteld wat pelgrimeren met een mens doet. De hedendaagse pelgrim, zowel christelijk als niet-christelijk, heeft tal van motieven om op reis te gaan. Mensen gaan op pad vanuit een religieus of spiritueel motief, een behoefte aan rust en bezinning of een sportieve uitdaging. Dit schitterend geïllustreerde boek, speels vormgegeven en bestemd voor een breed publiek, geeft een mooi overzicht van de pelgrim door de eeuwen heen.