038-467 34 00

Architectuurgids Zwolle van 1900 tot nu

€ 19,95

Zwolle is als oude Hanzestad vooral bekend om zijn historische stadskern, met de goed bewaard gebleven monumentale architectuur.Architectuurgids Zwolle van 1900 tot nu laat echter zien dat ook de bouwkunst van de voorbije eeuw zeer beslist de moeite waard is. Op soms heel onverwachte plekken staan schitterende staaltjes van modernere architectuur, bijvoorbeeld Jugendstil-woningen in de wijk Veerallee, een kantoorgebouw van Rietveld aan de Willemsvaart, het Provinciehuis.
Door de snelle groei van de stad zijn er in de laatste decennia van de vorige eeuw hele nieuwe wijken ontwikkeld met opvallende voorbeelden van moderne architectuur, zoals Zwolle-Zuid, Hanzeland, Stadshagen en industrieterrein Hessenpoort.
Deze Architectuurgids geeft per wijk aan welke gebouwen het verdienen om nader te worden bekeken. Ze zijn alle fraai afgebeeld en van heldere toelichtingen voorzien.
Stadsplattegronden bieden de mogelijkheid al wandelend van honderd jaar Zwolse architectuur te genieten.

Uitverkocht

SKU: 1210691421
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Zwolle is als oude Hanzestad vooral bekend om zijn historische stadskern, met de goed bewaard gebleven monumentale architectuur.Architectuurgids Zwolle van 1900 tot nu laat echter zien dat ook de bouwkunst van de voorbije eeuw zeer beslist de moeite waard is. Op soms heel onverwachte plekken staan schitterende staaltjes van modernere architectuur, bijvoorbeeld Jugendstil-woningen in de wijk Veerallee, een kantoorgebouw van Rietveld aan de Willemsvaart, het Provinciehuis. Door de snelle groei van de stad zijn er in de laatste decennia van de vorige eeuw hele nieuwe wijken ontwikkeld met opvallende voorbeelden van moderne architectuur, zoals Zwolle-Zuid, Hanzeland, Stadshagen en industrieterrein Hessenpoort. Deze Architectuurgids geeft per wijk aan welke gebouwen het verdienen om nader te worden bekeken. Ze zijn alle fraai afgebeeld en van heldere toelichtingen voorzien. Stadsplattegronden bieden de mogelijkheid al wandelend van honderd jaar Zwolse architectuur te genieten.

De waardering van wbooks.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 230 reviews.