038-467 34 00

De Friese schilderkunst in de Gouden Eeuw

€ 14,95

Lang is gemeend dat de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw nagenoeg samenviel met de beoefening van het portretgenre. Andere uit de zeventiende eeuw bekende genres als het stilleven, het landschap en het genrestuk zouden in Friesland niet of nauwelijks zijn vervaardigd. Dit boek toont echter aan dat in werkelijkheid de Friese schilderijenproductie verrassend omvangrijk en veelzijdig was.
De lezer maakt kennis met ruim honderd schilders die actief waren in Leeuwarden – het culturele centrum van het gewest. Niet alleen zijn hun achtergrond, de onderlinge betrekkingen en de door hen beoefende genres uitgebreid in kaart gebracht, maar ook de afzetkanalen waarover zij beschikten om de schilderijen aan de man te brengen.

Uitverkocht

SKU: 1280283001 Categorie:
Illustraties

200

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

256

ISBN

9789040083006

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Lang is gemeend dat de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw nagenoeg samenviel met de beoefening van het portretgenre. Andere uit de zeventiende eeuw bekende genres als het stilleven, het landschap en het genrestuk zouden in Friesland niet of nauwelijks zijn vervaardigd. Dit boek toont echter aan dat in werkelijkheid de Friese schilderijenproductie verrassend omvangrijk en veelzijdig was. De lezer maakt kennis met ruim honderd schilders die actief waren in Leeuwarden – het culturele centrum van het gewest. Niet alleen zijn hun achtergrond, de onderlinge betrekkingen en de door hen beoefende genres uitgebreid in kaart gebracht, maar ook de afzetkanalen waarover zij beschikten om de schilderijen aan de man te brengen. Naast de schilders is er ook aandacht voor de kopers van hun werk in de vorm van een gedetailleerd overzicht van het schilderijenbezit van burgers in Leeuwarden en Harlingen. In dit rijk geïllustreerde boek wordt zo een geheel nieuw beeld geschetst van de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw. Het bevat bovendien een lexicon met de biografieën van ongeveer 150 schilders die tussen 1590 en 1700 in Friesland werkzaam waren. Een absolute must voor iedereen die houdt van schilderkunst of Friesland.

De waardering van wbooks.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 230 reviews.