038-467 34 00

Rogier van der Weyden and the Master of Flémalle (NKJ 41)

€ 105,00

Deel 41 van het Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek is gewijd aan de twee meest vermaarde schilders van de Nederlanden in de vijftiende eeuw: Rogier van der Weyden en de anoniem gebleven Meester van Flémalle.

De schilderijen die tot het oeuvre van deze twee meesters worden gerekend, zijn niet gesigneerd. De indeling van de schilderijen in twee groepen, waarbij een deel aan Rogier en een deel aan zijn anoniem gebleven leermeester wordt toebedeeld, berust dus op toeschrijvingen. Met behulp van infraroodreflectografie zijn de ondertekeningen onderzocht. De conclusie is dat er twee afzonderlijke groepen geformeerd kunnen worden. Het onderzoek bracht tevens aan het licht op welke complexe wijze de schilderijen in het atelier van Rogier van der Weyden ontstonden. Naast een samenvattende studie bevat dit jaarboek ook een catalogus waarin voor ieder schilderij de infraroodreflectogrammen beschreven en geïnterpreteerd worden.
Dit deel van het Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek werpt nieuw licht in het vijftiende-eeuwse atelier van Rogier van der Weyden en de Meester van Flémalle.

Uitverkocht

SKU: 1046035061
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Deel 41 van het Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek is gewijd aan de twee meest vermaarde schilders van de Nederlanden in de vijftiende eeuw: Rogier van der Weyden en de anoniem gebleven Meester van Flémalle. De schilderijen die tot het oeuvre van deze twee meesters worden gerekend, zijn niet gesigneerd. De indeling van de schilderijen in twee groepen, waarbij een deel aan Rogier en een deel aan zijn anoniem gebleven leermeester wordt toebedeeld, berust dus op toeschrijvingen. Met behulp van infraroodreflectografie zijn de ondertekeningen onderzocht. De conclusie is dat er twee afzonderlijke groepen geformeerd kunnen worden. Het onderzoek bracht tevens aan het licht op welke complexe wijze de schilderijen in het atelier van Rogier van der Weyden ontstonden. Naast een samenvattende studie bevat dit jaarboek ook een catalogus waarin voor ieder schilderij de infraroodreflectogrammen beschreven en geïnterpreteerd worden. Dit deel van het Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek werpt nieuw licht in het vijftiende-eeuwse atelier van Rogier van der Weyden en de Meester van Flémalle.

De waardering van wbooks.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 230 reviews.