• Specificaties
  Gewicht 1 kg
  Illustraties

  60

  Taal

  Engels

  Uitvoering

  Gebonden

  Bijzonderheden

  De eerste monografie over één van Nederlands belangrijkste hedendaagse schilders: Koen Vermeule

  ISBN

  9789089103048

  Aantal pagina's

  144

 • In het oeuvre van Koen Vermeule duiken thema’s op als landschap, horizon, de werking van licht en schaduw en de rol van de mens in die wereld. Dit is de eerste monografie over één van Nederlands belangrijkste hedendaagse schilders.

  ‘Koen Vermeule schildert graag landschappen – weidse landschappen met zware luchten, diepe horizonnen en brede voren in dikke klei. Hij schildert ook graag mensen, eenzame mensen vaak die verloren in de wereld lijken rond te dolen.’ Aldus Hans den Hartog Jager, een van de auteurs van Koen Vermeule – High above Ground, in zijn essay over Koen Vermeules Skywriter. Het is een rake typering van het oeuvre van de schilder, waarin thema’s als landschap, horizon, de werking van licht en schaduw en de rol van de mens in die wereld telkens opduiken. Vooral het septemberlicht inspireert de schilder, ‘als de zon een keer flink schijnt, en je van die lange schaduwen krijgt, waar de dingen er juist op hun werkelijkst uitzien.’
  In Koen Vermeule – High above Ground laten diverse auteurs hun licht schijnen op zijn oeuvre. Kunstcriticus en schrijver Cornel Bierens gaat een gesprek aan met Vermeule, met als uitgangspunt het voor de kunstenaar zo belangrijke bronnenmateriaal. Ulrich Bischo, kunstcriticus en directeur van de Galerie Neue Meister in Dresden, plaatst het oeuvre van Vermeule in een kunsthistorische context. Hans den Hartog Jager, ten slotte, gaat dieper in op Skywriter, een van de hoogtepunten in Vermeules oeuvre.


Specificaties
Gewicht 1 kg
Illustraties

60

Taal

Engels

Uitvoering

Gebonden

Bijzonderheden

De eerste monografie over één van Nederlands belangrijkste hedendaagse schilders: Koen Vermeule

ISBN

9789089103048

Aantal pagina's

144


In het kort

In het oeuvre van Koen Vermeule duiken thema’s op als landschap, horizon, de werking van licht en schaduw en de rol van de mens in die wereld. Dit is de eerste monografie over één van Nederlands belangrijkste hedendaagse schilders.