038-467 34 00

XXSmall | 2e druk

 27,95

Nergens wordt op zo’n aantrekkelijke manier het leven in beeld gebracht als in een poppenhuis of in de authentieke kleding van poppen.

Op voorraad

SKU: 1385078322 Categorie:
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Inkijkexemplaar

Specificaties

Illustraties

100

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Aantal pagina's

128

ISBN

9789040078233

Over dit boek

 

Wondere wereld van het extra kleine

Miniaturen herbergen vaak een schat aan gegevens. Nergens wordt op zo’n aantrekkelijke manier het leven in beeld gebracht als in een poppenhuis of in de authentieke kleding van poppen. Voor XXSmall zijn uit museumdepots en particuliere collecties veelal totaal onbekende modelhuizen, poppen en voorwerpen bijeen gebracht. Het is een verbazingwekkende en diverse wereld van miniatuur: een kersenpit gevuld met een vijfhonderddelig gouden servies, een miniatuurboek, een piepklein schilderij, een museum met prachtige werken van de ‘groten’ der aarde of een werkbank met gereedschap.
Niet alleen de ambachtslieden, kunstenaars en hobbyisten die deze wondertjes maakten zijn gefascineerd geweest door de maatvoering. Ook hun opdrachtgevers moeten die fascinatie gevoeld hebben, net zoals men die nu nog voelt bij het zien van deze miniaturen. Er zijn veel redenen om iets in miniatuur uit te voeren en die veelzijdigheid wordt in dit boek uitgebreid geïllustreerd. Niemand kan zich onttrekken aan een grenzeloze bewondering voor het extra kleine.