• Specificaties
  Illustraties

  75

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789089102171

 • Dutchtbat III was in juli 1995 getuige van de val van de enclave rond Srebrenica. De slachting die de Bosnische Serven onder Moslimmannen hield werd een dieptepunt uit de hedendaagse geschiedenis. Ondanks de hulp die zij hebben kunnen bieden eindigde dit in een nachtmerrie. Deze uitzending staat voor de meeste van hen gelijk aan machteloosheid. Frustratie werd vergroot door beschuldigingen van de Nationale- en Internationale pers.

  Tot op heden zijn de mensen van Dutchbat III letterlijk uit beeld gebleven. Friso Keuris is de mening toegedaan dat het een gemiste kans is als zij als mens verdwijnen zonder te zijn vastgelegd. Als persoon en als militair staan zij voor een ijkpunt in de geschiedenis. Friso Keuris portretteerde de toenmalig, betrokken militairen en legde hun getuigenissen vast. Met dit project krijgen deze veteranen van Dutchtbat III een gezicht.


Specificaties
Illustraties

75

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789089102171


In het kort

Dutchtbat III was in juli 1995 getuige van de val van de enclave rond Srebrenica. De slachting die de Bosnische Serven onder Moslimmannen hield werd een dieptepunt uit de hedendaagse geschiedenis. Ondanks de hulp die zij hebben kunnen bieden eindigde dit in een nachtmerrie. Deze uitzending staat voor de meeste van hen gelijk aan machteloosheid. Frustratie werd vergroot door beschuldigingen van de Nationale- en Internationale pers.