• Specificaties
  Illustraties

  64

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Paperback

  Bijzonderheden

  Met het complete klantenbestand als naslagwerk

  Aantal pagina's

  368

  ISBN

  9789040078279

 • In 1900 opent ’t Binnenhuis, een van Nederlands eerste designwinkels, zijn deuren. In opdracht van particulieren worden de meubels ontworpen door H.P. Berlage en Jac. van den Bosch. Het zijn vooral rationalistische ontwerpen met zichtbare houtconstructies, Hollands en vakkundig. Rechte stoelen, rechtschapen burgers brengt met niet eerder gepubliceerde foto’s de interieurs van meer dan 30 families in beeld. Het boek verscheen in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag bij de gelijknamige tentoonstelling (8 oktober 2011 t/m 3 maart 2012).

  Deze publicatie brengt de clientèle van ’t Binnenhuis nader in beeld. Het waren vooral hoger opgeleiden en mensen met nieuw geld die bij de winkel kochten. Hoogleraren, ondernemers en socialisten, zoals Johan Huizinga, Anton Philips, François Bouvy, Henri Polak en Piet Zwart. De bijlage bevat het complete klantenbestand van de winkel, afkomstig uit het klanten- en het opusboek, evenals de catalogus met prachtige foto’s van de Binnenhuis-ontwerpen.


Specificaties
Illustraties

64

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Bijzonderheden

Met het complete klantenbestand als naslagwerk

Aantal pagina's

368

ISBN

9789040078279


In het kort

In 1900 opent ’t Binnenhuis, een van Nederlands eerste designwinkels, zijn deuren. In opdracht van particulieren worden de meubels ontworpen door H.P. Berlage en Jac. van den Bosch. Het zijn vooral rationalistische ontwerpen met zichtbare houtconstructies, Hollands en vakkundig. Rechte stoelen, rechtschapen burgers brengt met niet eerder gepubliceerde foto’s de interieurs van meer dan 30 families in beeld. Het boek verscheen in samenwerking met het Gemeentemuseum Den Haag bij de gelijknamige tentoonstelling (8 oktober 2011 t/m 3 maart 2012).