• Specificaties
  Illustraties

  200 kleur

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789040007095

  Bijzonderheden

  Onder auspiciën van de Kruidentuincommissie van het Nederlands Openluchtmuseum

 • Planten en hun legenden is een boeiend naslagwerk over planten met een verhaal, voor tuin- en plantenliefhebbers met en zonder groene vingers. Het boek bevat achtergrondverhalen over ruim 200 legendeplanten en hun gebruik in de mythologie, hekserij, religie, folklore, heraldiek, Mariaverering, bloementaal, naamgeving en tijdsbeleving. Het boek is verschenen onder auspiciën van de Kruidentuincommissie van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.

  Het boek bevat beschrijvingen van specifieke planten, meestal vergezeld door een foto. Onder andere de maretak, die verbonden is met de noordse mythologie en de hedendaagse kerstfolklore, en de drakenwortel, die zijn naam vooral ontleent aan de stank, komen in Planten en hun legenden aan bod, maar ook meer alledaagse planten, zoals de narcis, tulp en begonia. Het boek bevat een lijst met alle planten en categorieën evenals een verklarende woordenlijst.


Specificaties
Illustraties

200 kleur

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789040007095

Bijzonderheden

Onder auspiciën van de Kruidentuincommissie van het Nederlands Openluchtmuseum


In het kort

Planten en hun legenden is een boeiend naslagwerk over planten met een verhaal, voor tuin- en plantenliefhebbers met en zonder groene vingers. Het boek bevat achtergrondverhalen over ruim 200 legendeplanten en hun gebruik in de mythologie, hekserij, religie, folklore, heraldiek, Mariaverering, bloementaal, naamgeving en tijdsbeleving. Het boek is verschenen onder auspiciën van de Kruidentuincommissie van het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.