038-467 34 00

Feest! Weet wat je viert | 2de druk

 17,95

Waarom vieren we eigenlijk Kerstmis, of Pasen? En waarom hebben we vrij op Hemelvaartsdag? Feest! Weet wat je viert geeft antwoord op vele vragen over de herkomst en betekenis van de feesten die we vieren. Van Advent, Allerzielen en Sinterklaas tot Chanoeka en het Suikerfeest, beschrijft dit boekje met kleurrijke illustraties de geschiedenis en tradities rondom feesten op een toegankelijke manier.

Uitverkocht

SKU: 1395184492
Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789040094492

Aantal pagina's

120

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Bij feest vieren hoort lekker eten. Daarom zijn ook een aantal speciale gerechten met toelichting en recepten opgenomen, waaronder een recept voor Paasbrood. Ook de verschillende rituelen rondom belangrijke gebeurtenissen in het leven als geboorte, huwelijk en dood in het christendom, jodendom, de islam en het hindoeïsme komen aan bod.

Over de auteur(s)

Anite Haverkamp is educator bij Museum Catharijneconvent en verantwoordelijk voor de presentatieFeest! Weet wat je viert in het museum. Ze is tevens een van de auteurs van het boekje Wat feesten ons vertellen. Saskia Waterman studeerde cultuureducatie aan de Universiteit Utrecht. Ze was als projectmanager betrokken bij de presentatie Feest! Weet wat je viert.