038-467 34 00

Persia

€ 24,95

De Hermitage in St.-Petersburg herbergt een fraaie verzameling kunstvoorwerpen uit Perzië. In deze collectie bevinden zich vele interessante stukken, die de gehele Perzische geschiedenis bestrijken vanaf de oudheid tot het einde van de Qajar-dynastie (1785-1925).

Persia bevat vier artikelen: over de vroege geschiedenis van Perzië en over de totstandkoming van de Perzische collectie in de Hermitage in St.-Petersburg.

Uitverkocht

SKU: 1315683771
Gewicht 1 kg
Taal

Engels

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

128

ISBN

9789040083778

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

De Hermitage in St.-Petersburg herbergt een fraaie verzameling kunstvoorwerpen uit Perzië. In deze collectie bevinden zich vele interessante stukken, die de gehele Perzische geschiedenis bestrijken vanaf de oudheid tot het einde van de Qajar-dynastie (1785-1925). Uit de oudheid zijn er enkele sculpturen waaronder een fragment uit de ruïnestad Persepolis, en goud dat is vervaardigd door de Scythen uit het gebied ten noorden en westen van het Perzische Rijk. Enkele gouden voorwerpen stammen uit het bezit van tsaar Peter de Grote. Uit de islamitische periode komen mooie voorbeelden van Perzisch aardewerk. Ook wapens, van staal en goud en ingelegd met gekleurde stenen, tonen het sublieme Perzische vakmanschap op dit terrein. De Qajar-periode laat meer de westerse invloed op de traditionele Perzische kunst zien: de objecten hieruit zijn vooral diplomatieke geschenken en militaire trofeeën.

Persia bevat vier artikelen: over de vroege geschiedenis van Perzië en over de totstandkoming van de Perzische collectie in de Hermitage in St.-Petersburg. De inleiding is verzorgd door islamoloog en directeur van de Hermitage, Prof. dr. Mikhail B. Piotrovsky.

De waardering van wbooks.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 230 reviews.