038-467 34 00

Geschiedenis van Brabant

 59,95  39,95

De geschiedenis van het hertogdom Brabant en van de gebieden die daaruit voortkwamen, worden nu voor het eerst beschreven in een samenhangend wetenschappelijk overzicht. Er is aandacht voor politiek, religie, sociale en economische ontwikkelingen en cultuur.

 

Uitverkocht

SKU: 1380777811 Categorie:
Illustraties

350 keur & zwart-wit

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden met stoffen omslag

Bijzonderheden

In samenwerking met: Stichting Colloquium en De Brabantse Stad

ISBN

9789040077814

Aantal pagina's

744

Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Over dit boek

Eeuwenlang was het hertogdom Brabant, gelegen in het hart van de Nederlanden, het eerste in de rang van de zeventien gewesten. Maar niet alleen dat. Brabant vormde een brandpunt van bestuur, cultuur en economie met zijn hoofdsteden Brussel, Leuven, Antwerpen en ‘s-Hertogenbosch. Gebeurtenissen en ontwikkelingen in Brabant hadden daarom vaak ingrijpende gevolgen voor alle Nederlandse gewesten. De Opstand tegen Spanje, die een scheuring teweeg bracht tussen Noord en Zuid, deed uiteindelijk het hertogdom uiteenvallen in een Belgisch en een Nederlands deel.

De geschiedenis van het hertogdom Brabant en van de gebieden die daaruit voortkwamen, worden nu voor het eerst beschreven in een samenhangend wetenschappelijk overzicht. Er is aandacht voor politiek, religie, sociale en economische ontwikkelingen en cultuur. Een keur van gerenommeerde auteurs van beide zijden van de grens brengt tweeduizend jaar geschiedenis op fascinerende wijze in beeld.