038-467 34 00

Het Grote Jaren 50 Boek | 2de druk

Erik Somers, Paul Brood, René Kok

 49,95

NRC Handelsblad
Een onweerstaanbaar boek
NRC Handelsblad8 juni 2012

Het Grote Jaren 50 Boek is een verrassend fotoboek met korte verhelderende teksten over de beleving van de jaren ’50. Een periode van gezelligheid en geborgenheid, maar ook van wederopbouw, spanningen vanwege de Koude Oorlog, woningtekorten en een opkomende jongerencultuur. Het was niet alleen een saaie, kneuterige tijd: dit boek geeft een eigentijdse visie op de jaren ’50. Het brengt Nederland en de Nederlanders in beeld, met bekende en minder bekende foto’s van vele fotografen, in kleur en zwart-wit.

Uitverkocht

SKU: 3386307103 Categorieën: , , ,
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

Inkijkexemplaar

Specificaties

Auteurs

Erik Somers, Paul Brood, René Kok

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Bijzonderheden

Prachtige foto’s uit de tijd ‘dat geluk nog heel gewoon was’

Aantal pagina's

368

ISBN

9789040007101

Over dit boek

In 8 hoofdstukken brengt dit boek de jaren ’50 in beeld met thema’s als de jongerencultuur, de Watersnoodramp van 1953, het koningshuis en de politiek, sport en ontspanning, hard werken en de opkomende modernisering. De foto’s roepen gevoelens van herkenning en nostalgie op bij iedereen die de jaren ’50 heeft meegemaakt en presenteert een gevarieerd beeld van deze tijd voor iedereen die benieuwd is hoe het er in de jaren ’50 aan toe ging.

Over de auteur(s)

René Kok en Erik Somers zijn historici, auteurs en samenstellers van een groot aantal uitgaven over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en fotohistorische publicaties. Zij maakten eerder in deze serie Het Grote 40-45 Boek.

Paul Brood is verbonden aan het Nationaal Archief. Hij is redacteur en auteur van een groot aantal publicaties over de geschiedenis van Nederland.

Andere suggesties…