WBOOKS is dé uitgever van geschiedenis- en kunstboeken. Met passie maakt het WBOOKS-team kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken. De publicaties van WBOOKS worden verkocht in meer dan 1500 betere boekhandels in Nederland en via de website. Veel van de uitgaven verschijnen in samenwerking met musea in Nederland, waaronder het Drents Museum, het Allard Pierson Museum en Gemeentemuseum Den Haag, en met grote culturele instellingen als de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Geschiedenis

In 1836 werd de basis van de uitgeverij gelegd door Uitgeverij Waanders. In 2010 volgde een fusie met kunst en lifestyle-gerelateerde uitgeverij d’jonge Hond. Inmiddels, meer dan 175 jaar later, zijn beide uitgeverijen samen verder gegaan onder de naam WBOOKS.

WBOOKS geeft ruim vijftig boeken per jaar uit binnen de fondsen geschiedenis en kunst. Een deel hiervan bestaat uit boeken bij tentoonstellingen en voor een deel uit algemene en lokale geschiedenis en cultuur. Onze fondsen zijn echter altijd in beweging. Zo hebben we deze recent uitgebreid met een aantal boeken over popmuziek en is er inmiddels ook een aantal kunstzinnige kleurboeken bijgekomen. Door de jaren heen is er een eclectische mengeling ontstaan van eigen producties en samenwerkingen met musea en culturele instellingen.

Visie

“Voor de liefhebber van geschiedenis en kunst”, is ons motto. Binnen deze groep bestaat een grote diversiteit aan smaak en beleving. Daarom denken we bij het uitgeven van een boek altijd na over voor wie het boek gemaakt wordt. Zo proberen wij telkens het optimale product te maken en de kwaliteit te bewaken. Een uitgave van WBOOKS is zonder uitzondering een puntgaaf geproduceerd product dat gericht is op een specifieke doelgroep.


“Ik heb ontzettend goed geleerd dat elk boek begint met je te realiseren wat de markt is. Vervolgens ga je als uitgever regisseren. Je kiest je eigen mensen uit, je zet het op je eigen manier in de markt.”
Volkskrant, 20 februari 2016

Henk van de Wal

directeur-uitgever

Museumtijdschrift

WBOOKS is ook uitgever van Museumtijdschrift: het grootste kunsttijdschrift van Nederland. De lezer ontvangt als gratis bijlage de Tentoonstellingsagenda, de meest uitgebreide agenda met alle tentoonstellingsdata, adressen van musea en galeries in één gids. Onderdeel van Museumtijdschrift is het digitale kunst- en cultuurplatform Museumtijdschrift.nl met de daarbij horende Tentoonstellingsagenda-app. Museumtijdschrift verschijnt acht keer per jaar.

Marina de Vries, hoofdredacteur Museumtijdschrift
mdevries@museumtijdschrift.nl
www.museumtijdschrift.nl

Ons kantoor

WBOOKS is gevestigd aan de Boerendanserdijk in Zwolle. Het is een compacte, heldere en transparante ruimte met een boekenkast over de volle lengte, een bibliotheek met bijna 3500 in het verleden door ons uitgegeven boeken en het magazijn direct onder het kantoor. Museumtijdschrift houdt kantoor aan de Rapenburgstraat in Amsterdam.