WBOOKS is dé uitgever van geschiedenis- en kunstboeken. Met passie maakt het WBOOKS-team kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken. De publicaties van WBOOKS worden verkocht in meer dan 1500 betere boekhandels in Nederland en via de website. Veel van de uitgaven verschijnen in samenwerking met musea in Nederland, waaronder het Drents Museum, het Allard Pierson Museum en Gemeentemuseum Den Haag, en met grote culturele instellingen als de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed.

In 1836 werd de basis van de uitgeverij gelegd door Uitgeverij Waanders. In 2010 volgde een fusie met kunst en lifestyle-gerelateerde uitgeverij d’jonge Hond. Inmiddels, meer dan 175 jaar later, zijn beide uitgeverijen samen verder gegaan onder de naam WBOOKS.

WBOOKS is ook uitgever van Museumtijdschrift: het grootste kunsttijdschrift van Nederland. De lezer ontvang als gratis bijlage de Tentoonstellingsagenda, de meest uitgebreide agenda met alle tentoonstellingsdata, adressen van musea en galeries in één gids. Onderdeel van Museumtijdschrift is het digitale kunst- en cultuurplatform Museumtijdschrift.nl met de daarbij horende Museumtijdschrift-app.