• Specificaties
  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Bijzonderheden

  Derde druk

  Aantal pagina's

  448

  Auteurs

 • Uit de omvangrijke collectie van het Stadsarchief Rotterdam toont Het Rotterdam Boek meer dan 400 afbeeldingen, die een kleurrijk overzicht geven van de geschiedenis van Rotterdam vanaf de Middeleeuwen. Deze interessante stad wordt getoond in verrassende prenten, tekeningen, affiches, foto’s en andere archiefstukken. Door zijn formaat en chronologische opzet is Het Rotterdam Boek een handzaam naslagwerk.

  Het boek beschrijft belangrijke momenten in de geschiedenis van de stad, zowel glorieuze momenten als rampspoed, maar ook alledaagse gebeurtenissen: de eerste fundamenten van de Sint-Laurenskerk rond 1400, de twee grote stadsuitbreidingen, het bombardement van Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog, het ontstaan van de Erasmus Universiteit in 1973 en de markering van de brandgrens door burgemeester Aboutaleb in 2010.


Specificaties
Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Bijzonderheden

Derde druk

Aantal pagina's

448

Auteurs


In het kort

Uit de omvangrijke collectie van het Stadsarchief Rotterdam toont Het Rotterdam Boek meer dan 400 afbeeldingen, die een kleurrijk overzicht geven van de geschiedenis van Rotterdam vanaf de Middeleeuwen. Deze interessante stad wordt getoond in verrassende prenten, tekeningen, affiches, foto’s en andere archiefstukken. Door zijn formaat en chronologische opzet is Het Rotterdam Boek een handzaam naslagwerk.