• Specificaties
  Gewicht 0.1 kg
  Illustraties

  ca. 100

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  108

  ISBN

  9789089102941

 • Streekdrachtkenner Dirk Kok is tevens een begenadigd fotograaf. Omdat hij is geboren en getogen in Staphorst, onderscheiden zijn foto’s zich nadrukkelijk van de andere foto’s van de gemeente. Dirk Kok kent de mensen, waardoor hij meer tot hun persoonlijkheid door kan dringen. In Staphorst is de streekdracht volgens Dirk Kok nog volop aanwezig. Niet meer in volle glorie, maar wel met een duidelijke echo uit de tijd dat de dracht het straatbeeld overheerste.

  De foto’s zijn een afspiegeling van de manier waarop mijn oog het waarneemt: een silhouet, een gezicht, een interieur of een detail in de kleding. Ze vertellen iets over een bepaalde groep, over mannen, vrouwen en kinderen. Over hun beleving, de kleuren en de kleren die hen omhullen. De mannen en de vrouwen die een zeer hechte band hebben met de kleding en kleuren die ze dragen. Iets waarvoor ik alleen maar respect en diepe bewondering kan opbrengen. De kleuren, op het ritme van de regenboog, die een verhaal vertellen over het dagelijks leven, de leeftijd en de sociale status.


Specificaties
Gewicht 0.1 kg
Illustraties

ca. 100

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

108

ISBN

9789089102941


In het kort

Streekdrachtkenner Dirk Kok is tevens een begenadigd fotograaf. Omdat hij is geboren en getogen in Staphorst, onderscheiden zijn foto’s zich nadrukkelijk van de andere foto’s van de gemeente. Dirk Kok kent de mensen, waardoor hij meer tot hun persoonlijkheid door kan dringen. In Staphorst is de streekdracht volgens Dirk Kok nog volop aanwezig. Niet meer in volle glorie, maar wel met een duidelijke echo uit de tijd dat de dracht het straatbeeld overheerste.