• Specificaties
  Auteurs

  ISBN

  9789462581098

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  168

  Jaar

  2015

 • Het is nu nauwelijks nog voor te stellen dat er ooit in Nederland volop spoorwegmaterieel werd gebouwd. Decennialang heeft dit het beeld van de spoorwegen in Nederland bepaald, totdat in 1972 Werkspoor de poorten moest sluiten en het rollend materieel in het buitenland moest worden aangeschaft. Dit boek geeft een beeld van die periode, te beginnen in de fabriek waar het materieel werd gemaakt en eindigend op de plaats waar het uiteindelijk terecht zou komen, de schroothoop.Tussen dat begin- en eindpunt heeft de trein zijn rondjes gedraaid en ruimschoots zijn diensten bewezen. Het was nog het tijdperk van het ritmische kedengkedengkedengkedeng, de tijd dat je nog reiziger was en niet een klant. Kortom, het tijdperk van nostalgie op het spoor.

  Over de auteur
  Carel van Gestel (Zeist, 1946) is een van de beste spoorwegfotografen van Nederland. Sinds zijn jeugd is hij geboeid door het reilen en zeilen van het spoor. Bijzonder aan zijn foto’s is dat hij niet alleen oog heeft voor het rollend materieel, maar ook voor de veranderende omgeving. Na Er kan nog een trein komen, is Treinen die komen en gaan het tweede boek dat hij voor WBOOKS heeft verzorgd.


Specificaties
Auteurs

ISBN

9789462581098

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

168

Jaar

2015


In het kort

Het is nu nauwelijks nog voor te stellen dat er ooit in Nederland volop spoorwegmaterieel werd gebouwd. Decennialang heeft dit het beeld van de spoorwegen in Nederland bepaald, totdat in 1972 Werkspoor de poorten moest sluiten en het rollend materieel in het buitenland moest worden aangeschaft. Dit boek geeft een beeld van die periode, te beginnen in de fabriek waar het materieel werd gemaakt en eindigend op de plaats waar het uiteindelijk terecht zou komen, de schroothoop.Tussen dat begin- en eindpunt heeft de trein zijn rondjes gedraaid en ruimschoots zijn diensten bewezen. Het was nog het tijdperk van het ritmische kedengkedengkedengkedeng, de tijd dat je nog reiziger was en niet een klant. Kortom, het tijdperk van nostalgie op het spoor.