Vooruitboeren I Overijssel 1950-2000

Ewout van der Horst, Martin van der Linde. Fotografie: Albert Bartelds.

 19,95

Een baanbrekend en ook belangrijk boek (…) dat een groot publiek verdient. Misschien nog wel een groter publiek dan Boer Zoekt Vrouw, omdat het zoveel meer zegt over wat het boerenleven echt behelst.
Juryrapport Beste Overijsselse Boek 2016

VERKOZEN TOT BESTE OVERIJSSELSE BOEK 2016

Uit het juryrapport: “Vooruitboeren is een baanbrekend en ook belangrijk boek. Een echt Overijssels boek, ook, omdat het over mensen gaat in alle (uit)hoeken van de provincie, dat een groot publiek verdient. Misschien nog wel een groter publiek dan de tv-hit ‘Boer zoekt vrouw’, omdat het zoveel meer zegt over wat het boerenleven echt behelst.”

Van paarden naar trekkers, van melkbussen naar koeltanks. De boerderij als gemengd familiebedrijf transformeerde langzaam naar een gespecialiseerde onderneming. De oudere generatie boeren heeft het leven en werken op de boerderij revolutionair zien veranderen. Binnen het tijdsbestek van een paar decennia kreeg het platteland een compleet ander aanzien. Rondom historische boerderijen schoten nieuwe bedrijfsgebouwen als paddenstoelen uit de grond. Snijmaïs en gras verdrongen het graan en de akkertjes met aardappels of suikerbieten.

 

SKU: 1605516781 Categories:
Gratis verzending
binnen Nederland
Voor 15:30 besteld,
morgen in huis
Gratis retour
binnen 14 dagen
Gratis en zorgvuldig
ingepakt

De waardering van wbooks.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 475 reviews.