• Specificaties
  Auteurs

  , ,

  ISBN

  9789462582880

  Aantal pagina's

  192

  Formaat

  23,6 x 32,2 cm

  Illustraties

  Circa 150 afbeeldingen in kleur

  Uitvoering

  Gebonden

  Taal

  Nederlands, Engels

  Jaar

  2018

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Groninger Museum & Chihuly Studio

  Tentoonstelling

  8 december 2018 t/m 5 mei 2019

 • Al meer dan vijftig jaar maakt de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly betoverende, spectaculaire en expressieve creaties van glas. Zijn stijl is herkenbaar door het gebruik van organische vormen, levendige kleuren en ruimtelijk effect van de installaties. In zijn carrière zijn duidelijk afgebakende perioden te onderscheiden, waarin zijn voortdurende fascinatie voor de fundamentele aard van het glas weerspiegelt. Chihuly gaat telkens een stapje verder: niet alleen indrukwekkend, maar ook speels, niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook technisch uitdagende ontwerpen voeren de boventoon in zijn oeuvre.

  Het wordt tijd dat Nederland kennis maakt met deze bijzondere kunstenaar. In de catalogus, die verschijnt naar aanleiding van de grootste museumshow van Chihuly op het Europese continent, wordt een compleet overzicht gegeven van alle hoogtepunten uit het oeuvre van Chihuly. Naast achtergrondinformatie, vernieuwende essays en een persoonlijk interview met Chihuly bevat dit boek een grote rijkdom aan beeldmateriaal.

  Dale Chihuly has been an invaluable figure in the development of the art of glass. He is the central figure in the world of glasswork and is greatly admired for his technical skills, that can be witnessed even in the smallest of details, and his courage to create larger installations. Chihuly has freed glass as a material form its limitations as a functional craft.

  Chihuly is the book accompanying the exhibition of the same name in Groninger Museum. This is the largest exhibition for Chiluly in Europe. The book contains pictures of the works in Groninger Museum, as well as background information, innovative essays and an interview with the artist himself.


Specificaties
Auteurs

, ,

ISBN

9789462582880

Aantal pagina's

192

Formaat

23,6 x 32,2 cm

Illustraties

Circa 150 afbeeldingen in kleur

Uitvoering

Gebonden

Taal

Nederlands, Engels

Jaar

2018

Bijzonderheden

In samenwerking met Groninger Museum & Chihuly Studio

Tentoonstelling

8 december 2018 t/m 5 mei 2019


In het kort

Al meer dan vijftig jaar maakt de Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly betoverende, spectaculaire en expressieve creaties van glas. Zijn stijl is herkenbaar door het gebruik van organische vormen, levendige kleuren en ruimtelijk effect van de installaties. In zijn carrière zijn duidelijk afgebakende perioden te onderscheiden, waarin zijn voortdurende fascinatie voor de fundamentele aard van het glas weerspiegelt. Chihuly gaat telkens een stapje verder: niet alleen indrukwekkend, maar ook speels, niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook technisch uitdagende ontwerpen voeren de boventoon in zijn oeuvre.


Andere suggesties…