• Specificaties
  Gewicht 0.2 kg
  Illustraties

  ca. 100 kleur

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Auteurs

  , , ,

  ISBN

  9789040007835

 • De passie van beeldhouwer Auguste Rodin voor het vrouwelijk naakt, seksualiteit, menselijke emotie en beweging wordt in dit boek naar voren gebracht. 74 van de duizenden tekeningen die Rodin van het vrouwelijk naakt maakte en die hij zelf ‘de sleutel tot mijn oeuvre’ noemde, zijn in dit boek afgebeeld. Daarnaast worden 20 beelden uit het de verzameling van het Musée Rodin in Parijs getoond. Dit boek verscheen bij de unieke tentoonstelling Erotique Rodin, die van 13 september 2012 tot 13 januari 2013 te zien was in Singer Laren.

  In de nadagen van zijn carrière maakte Rodin vele vluchtige tekeningen en aquarellen van naakte vrouwen, in inkt, gouache, waterverf, krijt en potlood. Zeer intiem zijn deze schetsen die een centraal thema in zijn werk tonen: de verering van het menselijk lichaam in beweging. Met deze beeldschone ongepolijste diamanten was Rodin zijn tijd ver vooruit. Kunstenaars als Klimt, Picasso en Matisse volgden zijn voorbeeld. Verhelderende essays geven de getoonde werken een plaats in het leven en oeuvre van één van de beroemdste kunstenaars uit de 19de eeuw.


Specificaties
Gewicht 0.2 kg
Illustraties

ca. 100 kleur

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Auteurs

, , ,

ISBN

9789040007835


In het kort

De passie van beeldhouwer Auguste Rodin voor het vrouwelijk naakt, seksualiteit, menselijke emotie en beweging wordt in dit boek naar voren gebracht. 74 van de duizenden tekeningen die Rodin van het vrouwelijk naakt maakte en die hij zelf ‘de sleutel tot mijn oeuvre’ noemde, zijn in dit boek afgebeeld. Daarnaast worden 20 beelden uit het de verzameling van het Musée Rodin in Parijs getoond. Dit boek verscheen bij de unieke tentoonstelling Erotique Rodin, die van 13 september 2012 tot 13 januari 2013 te zien was in Singer Laren.