• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.6 ★★★★★ (4159)
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Formaat

  23 x 30 cm

  Aantal pagina's

  96

  Auteurs

  ,

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Drents Museum

  Illustraties

  circa 50 afbeeldingen in kleur

  ISBN

  9789462584747

  Jaar

  2022

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Paperback met flappen

 • Het leven en de mens fascineren kunstenaar Sam Drukker (1957). De menselijke geest en alle imperfecties die we als mens bezitten, zijn een drijvende kracht achter zijn figuratieve werk. Drukker schildert de mens in al zijn facetten op de hem zo kenmerkende eigenzinnige manier. Met trefzekere penseelstreken zet hij de geportretteerde neer. De innerlijke wereld en onvolmaaktheid staan hierbij centraal. Zijn werk ontstaat vanuit emotie en zijn schilderijen roepen emotie op bij de kijker.

  Het boek Sam Drukker | De man in de spiegel  Zelfportretten bewijst waarom Drukker al decennialang ook met zijn zelfportretten indruk maak. Zonder gêne toont hij de toeschouwer al zijn kwetsbaarheid en kracht. Niets ontziend schildert Drukker zichzelf en voorziet hij zijn portret van psychologiserend commentaar. Naakt, in zijn ware gedaante. Op geheel eigen wijze geeft hij invulling aan een klassiek geworden genre waarbij kunstenaar, de spiegel en het doek in een driehoeksverhouding met elkaar in gevecht gaan. Het is voor het eerst dat de zelfportretten van Sam Drukker op deze wijze in de belangstelling staan. Een uitgesproken oeuvre dat hij in veertig jaar tijd heeft opgebouwd en nu voor het voetlicht wordt gebracht in dit prachtige boek. Sam Drukker | De man in de spiegel – Zelfportretten is het boek bij de gelijknamige overzichtstentoonstelling van zelfportretten in het Drents Museum in Assen, te zien vanaf april 2022.

  Harry Tupan (1958) is algemeen directeur van het Drents Museum.

  Arnon Grunberg (1971) is romanschrijver en essayist. Hij debuteerde in 1994 met Blauwe maandagen, dat bekroond werd met de Anton Wachter Prijs. Vele nationale prijzen en internationale vertalingen volgden, met als voorlopig hoogtepunt de toekenning van de P.C. Hooftprijs 2022. Het juryrapport omschrijft hem als een schrijver die ongeëvenaard is in ambitie, productiviteit en intellectuele kracht.


Specificaties
Formaat

23 x 30 cm

Aantal pagina's

96

Auteurs

,

Bijzonderheden

In samenwerking met Drents Museum

Illustraties

circa 50 afbeeldingen in kleur

ISBN

9789462584747

Jaar

2022

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback met flappen


In het kort

Het leven en de mens fascineren kunstenaar Sam Drukker (1957). De menselijke geest en alle imperfecties die we als mens bezitten, zijn een drijvende kracht achter zijn figuratieve werk. Drukker schildert de mens in al zijn facetten op de hem zo kenmerkende eigenzinnige manier. Met trefzekere penseelstreken zet hij de geportretteerde neer. De innerlijke wereld en onvolmaaktheid staan hierbij centraal. Zijn werk ontstaat vanuit emotie en zijn schilderijen roepen emotie op bij de kijker.


Over de auteur

Harry Tupan (1958) is algemeen directeur van het Drents Museum.