• Specificaties
  Aantal pagina's

  144

  Auteurs

  Illustraties

  circa 100 afbeeldingen in kleur

  ISBN

  9789462581821

  Jaar

  2018

  Taal

  Nederlands, Engels en Duits

  Uitvoering

  Paperback

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Drents Museum

  Formaat

  24,5 x 31 cm

 • Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog begon Hermann Markard, op zestienjarige leeftijd, te tekenen en schilderen aan de kunstacademie Karlsruhe. Maar na een paar semesters moest hij in militaire dienst. Hij overleefde de laatste gevechten van de oorlog en vond de mogelijkheid om zijn studies voort te zetten in een land waar de status van de kunsten even chaotisch was als die van de economische en politieke situatie. Na een laatste zomersemester in Salzburg, aan Oskar Kokoschkas ‘Schule des Sehens’, begon hij zijn professionele leven en carrière.

   

  Uiteindelijk besloot Hermann Markard te doen wat niemand in die periode aan het doen was: de mens schilderen. Hij maakte portretten, puur voor zichzelf. Maar niemand toonde interesse. Markard kreeg nauwelijks de gelegenheid om te exposeren of zelfs maar een schilderij te verkopen. Dus ging hij, zoals veel kunstschilders, werken als decorontwerper. Maar tijden veranderen, en meningen ook.

  Tegenwoordig heeft Markard een klein en overzichtelijk oeuvre van schilderijen en tekeningen, waarbij elk onderdeel zorgvuldig is samengesteld en uitgewerkt. Soms moest hij jaren zoeken naar de juiste vorm, kleur of uitdrukking voor één enkel schilderij. Dit boek bevat het grootste gedeelte van zijn oeuvre: zijn portretten sinds 1980.

   


Specificaties
Aantal pagina's

144

Auteurs

Illustraties

circa 100 afbeeldingen in kleur

ISBN

9789462581821

Jaar

2018

Taal

Nederlands, Engels en Duits

Uitvoering

Paperback

Bijzonderheden

In samenwerking met Drents Museum

Formaat

24,5 x 31 cm


In het kort

Tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog begon Hermann Markard, op zestienjarige leeftijd, te tekenen en schilderen aan de kunstacademie Karlsruhe. Maar na een paar semesters moest hij in militaire dienst. Hij overleefde de laatste gevechten van de oorlog en vond de mogelijkheid om zijn studies voort te zetten in een land waar de status van de kunsten even chaotisch was als die van de economische en politieke situatie. Na een laatste zomersemester in Salzburg, aan Oskar Kokoschkas ‘Schule des Sehens’, begon hij zijn professionele leven en carrière.

 


Andere suggesties…