• Specificaties
  Illustraties

  ca. 330 afbeeldingen kleur

  Jaar

  2016

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789462581104

  Aantal pagina's

  360

  Auteurs

  , , ,

 • Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werk van ruim 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen wordt erin afgebeeld en beschreven – van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout en Rineke Dijkstra. Alle geselecteerde werken zijn ook in musea te zien. Maar het boek gaat zeker niet alleen over Nederland. Weidse polders en ‘Hollands licht’ vormen maar een deel van het verhaal.

  Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. De kunst die hier gemaakt werd, is ondenkbaar zonder buitenlandse invloeden en kunstenaars die zich hier vestigden. Zoals Nederlanders – van Dirk Bouts tot Van Gogh en Mondriaan – ook elders hun beste werk produceerden. Zelfs Rembrandt, die ons land nooit heeft verlaten, kleedde zijn figuren soms exotisch en droomde meer van verre landen dan van Amsterdamse regenten.


Specificaties
Illustraties

ca. 330 afbeeldingen kleur

Jaar

2016

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789462581104

Aantal pagina's

360

Auteurs

, , ,


In het kort

Het Nederlandse Kunst Boek biedt een overzicht van de hoogtepunten van zes eeuwen beeldende kunst in ons land. Werk van ruim 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen wordt erin afgebeeld en beschreven – van Jeroen Bosch tot Karel Appel, van Hendrick de Keyser tot Joep van Lieshout en Rineke Dijkstra. Alle geselecteerde werken zijn ook in musea te zien. Maar het boek gaat zeker niet alleen over Nederland. Weidse polders en ‘Hollands licht’ vormen maar een deel van het verhaal.


Andere suggesties…