• Specificaties
  Aantal pagina's

  208

  Auteurs

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Groninger Museum

  Jaar

  2016

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Formaat

  24,5 x 35,5 cm

  ISBN

  9789462581579

 • Rodin. Een naam die iedereen kent. Auguste Rodin (1840-1917) was één van de grootste beeldhouwers aller tijden, zo niet de grootste. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar. Rodin zocht naar een manier om het maakproces te tonen, en daarmee het tijdelijke aspect in zijn beelden naar voren te laten komen. Fragiele gipsen beelden, brons en marmer, tekeningen, aquarellen, foto’s – ze getuigen allemaal van zijn creatieve onrust.

   

  De auteurs laten hun licht schijnen over het werkproces in de studio van Rodin, ver voorbij de Denker. Zijn atelier bestond uit meer dan vijftig werknemers, die als een kleine kunstgemeenschap rond de meester werkten: onder anderen modellen, bronsgieters, technici en specialisten die beelden kopieerden en patina aanbrachten. Rodin wist telkens weer voor vernieuwing in zijn werk te zorgen: dat deed hij door te experimenteren met de eigenschappen van verschillende materialen maar ook door herhaling, fragmentatie, assemblage en zelfs vergroting toe te passen.


Specificaties
Aantal pagina's

208

Auteurs

Bijzonderheden

In samenwerking met Groninger Museum

Jaar

2016

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Formaat

24,5 x 35,5 cm

ISBN

9789462581579


In het kort

Rodin. Een naam die iedereen kent. Auguste Rodin (1840-1917) was één van de grootste beeldhouwers aller tijden, zo niet de grootste. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar. Rodin zocht naar een manier om het maakproces te tonen, en daarmee het tijdelijke aspect in zijn beelden naar voren te laten komen. Fragiele gipsen beelden, brons en marmer, tekeningen, aquarellen, foto’s – ze getuigen allemaal van zijn creatieve onrust.

 


Andere suggesties…