• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.5 ★★★★★ (3226)
  • 038 - 467 34 00
  • Chat starten
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Aantal pagina's

  136

  Auteurs

  Bijzonderheden

  in samenwerking met Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht

  ISBN

  9789462581470

  Jaar

  2016

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

 • Stadsgezichten gaat zowel over plekken als over mensen. Tien fotografen hebben – ieder vanuit hun eigen invalshoek, visie en werkwijze – de huidige schaalsprong van Utrecht vastgelegd voor het nageslacht. Dit fotoboek biedt een bijzonder perspectief op de voor velen vertrouwde omgeving. Hoe verandert de identiteit van Utrecht onder invloed van de huidige grootschalige bouwactiviteiten? Wordt Utrecht een moderne metropool of blijft het kleinschalig en gezellig? Wil Utrecht een grote kleine stad zijn of een kleine grote stad? Dat zijn de vragen die Stadsgezichten: Utrecht in transitie beeldend stelt.

  Stadsgezichten verschijnt onder redactie van Rik Suermondt, Mireille de Putter en Karen Duking. Er werkte een groot aantal fotografen aan mee: Hans Wilschut, Raymond Rutting, Petra Stavast, Poike Stomp, Mike Roelofs, Raimond Wouda, Angeliek de Jonge, Niels Stomps, Gerco de Ruijter en Anoek Steketee. Het boek verschijnt in samenwerking met Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht.

  De foto’s in Stadsgezichten tonen sloop, nieuwbouw, oude en nieuwe Utrechters en sfeervolle vergezichten. De fotografen documenteren ook wat inmiddels is verdwenen, hoe oude en nieuwe delen van de stad zich tot elkaar verhouden, en wat de verlangens zijn van de bewoners op zoek naar een veilige en plezierige leefomgeving.


Specificaties
Aantal pagina's

136

Auteurs

Bijzonderheden

in samenwerking met Stichting Stedelijke Fotografie Utrecht

ISBN

9789462581470

Jaar

2016

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden


In het kort

Stadsgezichten gaat zowel over plekken als over mensen. Tien fotografen hebben – ieder vanuit hun eigen invalshoek, visie en werkwijze – de huidige schaalsprong van Utrecht vastgelegd voor het nageslacht. Dit fotoboek biedt een bijzonder perspectief op de voor velen vertrouwde omgeving. Hoe verandert de identiteit van Utrecht onder invloed van de huidige grootschalige bouwactiviteiten? Wordt Utrecht een moderne metropool of blijft het kleinschalig en gezellig? Wil Utrecht een grote kleine stad zijn of een kleine grote stad? Dat zijn de vragen die Stadsgezichten: Utrecht in transitie beeldend stelt.