• Specificaties
  Illustraties

  ca. 200 kleur

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789040005022

  Aantal pagina's

  192

 • De rijkdom van de Nederlandse buitenplaatsenlandschap is in omvang, aantal en natuur- en cultuurwaarde ongekend groot. Dit boek toont 165 buitenplaatsen uit heel Nederland in een prachtige fotoparade. Daarnaast geven een aantal specialisten, waaronder een historisch geograaf, een kunsthistoricus, een bosbouwer, een boomchirurg en een tuin- en landschapsarchitect, hun visie op de bijzondere waarde van de buitenplaats voor het Nederlandse landschap. Het boek werd uitgegeven in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaatsen 2012.

  In drie delen – natuur, landschap en cultuur – en een twintigtal verhalen, komen alle grote thema’s over de betekenis van de buitenplaats voor het Nederlandse landschap aan bod: het balanceren tussen economie, ecologie en erfgoed, de buitenplaatsbiotoop, sporen van verdwenen buitenplaatsen en bomenbeheer. Ook worden de relatie tussen buitenplaatsen en het Nederlandse landschap en de verbintenis van natuur en cultuur binnen de buitenplaatsen besproken.


Specificaties
Illustraties

ca. 200 kleur

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789040005022

Aantal pagina's

192


In het kort

De rijkdom van de Nederlandse buitenplaatsenlandschap is in omvang, aantal en natuur- en cultuurwaarde ongekend groot. Dit boek toont 165 buitenplaatsen uit heel Nederland in een prachtige fotoparade. Daarnaast geven een aantal specialisten, waaronder een historisch geograaf, een kunsthistoricus, een bosbouwer, een boomchirurg en een tuin- en landschapsarchitect, hun visie op de bijzondere waarde van de buitenplaats voor het Nederlandse landschap. Het boek werd uitgegeven in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaatsen 2012.