• Specificaties
  Illustraties

  ca. 200 kleur

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Paperback

  Aantal pagina's

  192

  ISBN

  9789040007279

 • In Ontdek het moderne vertelt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, het verhaal van de moderne kunst. Aan de hand van 207 werken uit het Gemeentemuseum Den Haag worden vijf veelzijdige thema’s belicht: stilstand en beweging, kind en wildeman, traditie en experiment, spel en utopie, ongemak en toe-eigening. Ontdek het moderne is meer dan een boek over moderne kunst, het leest als een spannende ontdekkingstocht door de moderne tijd.

  In het boek wordt de dynamische ontwikkeling van de beeldende kunst geschetst vanaf de 19e eeuw tot aan vandaag de dag. Het boek legt verbanden met utopische uitvindingen en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen die hun stempel op de moderne tijd hebben gedrukt. Aan de hand van de thema’s worden verrassende vergelijkingen gemaakt tussen kunstenaars als Monet en Kandinsky, Bacon en Richter of Heyboer en Van Gogh. Het levert niet altijd botsingen op, maar soms juist een welluidende samenzang die verrassende inzichten biedt.


Specificaties
Illustraties

ca. 200 kleur

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback

Aantal pagina's

192

ISBN

9789040007279


In het kort

In Ontdek het moderne vertelt Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag, het verhaal van de moderne kunst. Aan de hand van 207 werken uit het Gemeentemuseum Den Haag worden vijf veelzijdige thema’s belicht: stilstand en beweging, kind en wildeman, traditie en experiment, spel en utopie, ongemak en toe-eigening. Ontdek het moderne is meer dan een boek over moderne kunst, het leest als een spannende ontdekkingstocht door de moderne tijd.