• Specificaties
  Illustraties

  ca. 200 kleur & zwart-wit

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Paperback met flappen

  ISBN

  9789040076718

  Aantal pagina's

  208

 • Het dramatische verhaal van opgejaagde bewoners van de Gelderse vallei in augustus 1939. Tussen Veluwe en Utrechtse Heuvelrug ligt de Gelderse vallei. Het leven is simpel, de grond arm. De traditie is er net zo onontkoombaar als de Christelijke godsdienst en de eigen denominatie. Het lijkt of er nooit iets zal veranderen. Maar dan, eind augustus 1939, dringt de boze buitenwereld onverhoeds het gebied binnen: het Nederlandse leger wordt gemobiliseerd en bijna vijftigduizend soldaten worden ingekwartierd in de steden en dorpen.

  Onvermijdelijk volgt op de mobilisatie op de vrijdag voor Pinksteren ook daadwerkelijk de oorlog. Meer dan honderdduizend mensen worden afgevoerd op boten en op treinen. Ze vertrekken in westelijke richting, tot binnen de vesting Holland, waar ze het einde van de gevechtshandelingen zullen afwachten. Twee weken later zijn de meesten weer terug.
  Jan Blokker jr. laat in Oorlog in je achtertuin de bewoners van de Gelderse vallei aan het woord. Hij vertelt hoe hun leven verstoord is geraakt door de oorlog die zich aan hen opdrong. Verhalen over het traditionele leven vóór augustus 1939, over de evacuatie, de oorlog die drie dagen lang door het gebied raasde, en hun terugkeer in de vertrouwde omgeving waar het nooit meer zou zijn zoals vroeger.
  Voor meer informatie zie ook de website: Grebbelinie Zie ook het filmpje over het boek Oorlog in je achtertuin op Youtube Zie ook het filmpje en de foto’s van de officiële boekpresentatie op de website: Scherpenzeelse Krant


Specificaties
Illustraties

ca. 200 kleur & zwart-wit

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback met flappen

ISBN

9789040076718

Aantal pagina's

208


In het kort

Het dramatische verhaal van opgejaagde bewoners van de Gelderse vallei in augustus 1939. Tussen Veluwe en Utrechtse Heuvelrug ligt de Gelderse vallei. Het leven is simpel, de grond arm. De traditie is er net zo onontkoombaar als de Christelijke godsdienst en de eigen denominatie. Het lijkt of er nooit iets zal veranderen. Maar dan, eind augustus 1939, dringt de boze buitenwereld onverhoeds het gebied binnen: het Nederlandse leger wordt gemobiliseerd en bijna vijftigduizend soldaten worden ingekwartierd in de steden en dorpen.