• Specificaties
  ISBN

  9789462580503

  Illustraties

  ca. 100 kleur & zwart-wit

  Jaar

  2014

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  112

  Auteurs

 • Zeeland 40-45 vertelt in foto’s het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de provincie. In Zeeland verliep de Tweede Wereldoorlog anders dan in de rest van Nederland. De Westerschelde, die dwars door Zeeland loopt, was de toegangsweg tot grote delen van Europa en strategisch van groot belang. Daarom moest deze provincie als eerste bevrijd worden: pas toen deze rivier weer in geallieerde handen was, kon de aanvoer naar Antwerpen op gang komen en kon het leger van de geallieerden verder trekken. Na D-day was dit de belangrijkste strijd in de bevrijding van Nederland.

  Maar hoe verging het de Zeeuwen? De bevolking was voortdurend op de vlucht. Evacuatie volgde op evacuatie. De aanleg van kustverdedigingswerken en de inundaties door de bezetter wijzigden het landschap ingrijpend. Dit betekende voor de bevolking dat alles wat veilig en vertrouwd was, plotseling ineenstortte. De nadruk ligt in dit boek op hoe de Zeeuwen deze oorlog overleefden.


Specificaties
ISBN

9789462580503

Illustraties

ca. 100 kleur & zwart-wit

Jaar

2014

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

112

Auteurs


In het kort

Zeeland 40-45 vertelt in foto’s het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in de provincie. In Zeeland verliep de Tweede Wereldoorlog anders dan in de rest van Nederland. De Westerschelde, die dwars door Zeeland loopt, was de toegangsweg tot grote delen van Europa en strategisch van groot belang. Daarom moest deze provincie als eerste bevrijd worden: pas toen deze rivier weer in geallieerde handen was, kon de aanvoer naar Antwerpen op gang komen en kon het leger van de geallieerden verder trekken. Na D-day was dit de belangrijkste strijd in de bevrijding van Nederland.