• Specificaties
  Illustraties

  370

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789040077289

  Aantal pagina's

  384

 • Het Brabant Boek toont een prachtig en handzaam overzicht van de geschiedenis van de provincie Noord-Brabant. Aan de hand van ruim 370 foto’s, schilderijen en voorwerpen wordt de geschiedenis van deze boeiende provincie verteld, van het oudste natuurlandschap uit de IJstijd tot het nieuwe Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch dat in 2013 werd geopend. Het boek verscheen in samenwerking met het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch en is onmisbaar voor iedereen die Brabant beter wil leren kennen.

  In 8 chronologische hoofdstukken wordt de Brabantse geschiedenis beschreven in korte teksten vergezeld door bijzondere afbeeldingen uit een groot aantal Brabantse collecties. Tal van Brabantse begrippen en personen komen aan bod, waaronder de eeuwenoude danseres van Geldrop, de beruchte bende van Oss, de Europacup voor PSV in 1988, Guus Meeuwis en Olympische medaillewinnares Anky van Grunsven.


Specificaties
Illustraties

370

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789040077289

Aantal pagina's

384


In het kort

Het Brabant Boek toont een prachtig en handzaam overzicht van de geschiedenis van de provincie Noord-Brabant. Aan de hand van ruim 370 foto’s, schilderijen en voorwerpen wordt de geschiedenis van deze boeiende provincie verteld, van het oudste natuurlandschap uit de IJstijd tot het nieuwe Museumkwartier in ’s-Hertogenbosch dat in 2013 werd geopend. Het boek verscheen in samenwerking met het Noordbrabants Museum te ’s-Hertogenbosch en is onmisbaar voor iedereen die Brabant beter wil leren kennen.