• Specificaties
  Gewicht 1 kg
  Illustraties

  370

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  384

  ISBN

  97890400775244

 • Het Leiden Boek neemt de lezer mee langs de belangrijkste historische plekken van de stad. Oude en nieuwe foto’s, schilderijen en museumobjecten tonen de geschiedenis van een van de mooiste steden van Nederland. Daarnaast wordt de sleutelstad beschreven in bijzondere, spannende en opmerkelijke verhalen en anekdotes. Het Leiden Boek verscheen in samenwerking met het Regionaal Archief Leiden en het Stedelijk Museum De Lakenhal.

  Het boek beschrijft Leiden vanaf de eerste sporen uit de Steentijd tot aan de museumstad die Leiden vandaag de dag is. In de 17e eeuw was Leiden de belangrijkste textielstad van Europa. Met de oudste universiteit van Nederland is de stad ook een zetel van de wetenschap. Leiden is de geboortestad van Rembrandt en anderhalve eeuw later schreef Thorbecke er zijn grondwet. Het boek vertelt het verhaal van de stad aan de hand van het nu nog zichtbare erfgoed. Het bevat een handige adressenlijst van alle Leidse musea.


Specificaties
Gewicht 1 kg
Illustraties

370

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

384

ISBN

97890400775244


In het kort

Het Leiden Boek neemt de lezer mee langs de belangrijkste historische plekken van de stad. Oude en nieuwe foto’s, schilderijen en museumobjecten tonen de geschiedenis van een van de mooiste steden van Nederland. Daarnaast wordt de sleutelstad beschreven in bijzondere, spannende en opmerkelijke verhalen en anekdotes. Het Leiden Boek verscheen in samenwerking met het Regionaal Archief Leiden en het Stedelijk Museum De Lakenhal.