• Specificaties
  Illustraties

  ca. 350 kleur

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Paperback met flappen

  Aantal pagina's

  352

  Auteurs

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

  ISBN

  9789040007576

 • Historisch metselwerk is een boeiend boek over de cultuurhistorische en technische aspecten van het herstel en de conservering van historisch metselwerk. Zowel voor de leek, de vakman als de adviseur een zeer geschikte uitgave. Onder redactie van Michiel van Hunen schreven 27 auteurs over uiteenlopende onderwerpen: van terracotta gevelversieringen in de 19de en 20ste eeuw, de samenstelling van mortel en de bestrijding van optrekkend vocht tot bouwfysisch vooronderzoek, beschermingslagen op bakstenen en voegen en het restauratieproces van historisch metselwerk.

  De instandhouding van historisch metselwerk is een fascinerend thema dat van belang is voor iedereen in de monumentenzorg, de architectuur, de metsel- en voegbranche en de wetenschappelijke advisering. Het boek bevat een nuttig referentiehoofdstuk met onderzoeksmethoden en gegevens over chemische formules en reacties van materialen die een referentiekader vormen voor de praktijk van het werken met historisch metselwerk. Met een begrippenlijst en –register. In samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed verscheen dit boek bij het symposium Historisch metselwerk (10 oktober 2012).


Specificaties
Illustraties

ca. 350 kleur

Taal

Nederlands

Uitvoering

Paperback met flappen

Aantal pagina's

352

Auteurs

Bijzonderheden

In samenwerking met Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

ISBN

9789040007576


In het kort

Historisch metselwerk is een boeiend boek over de cultuurhistorische en technische aspecten van het herstel en de conservering van historisch metselwerk. Zowel voor de leek, de vakman als de adviseur een zeer geschikte uitgave. Onder redactie van Michiel van Hunen schreven 27 auteurs over uiteenlopende onderwerpen: van terracotta gevelversieringen in de 19de en 20ste eeuw, de samenstelling van mortel en de bestrijding van optrekkend vocht tot bouwfysisch vooronderzoek, beschermingslagen op bakstenen en voegen en het restauratieproces van historisch metselwerk.