• Specificaties
  Illustraties

  200

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  160

  Auteurs

  ISBN

  9789066300941

 • De spoorwegen veroorzaakten een revolutie in oorlogsvoering. In Sporen naar het front vertelt spoorweghistoricus Guus Veenendaal het complete verhaal van de trein in oorlogstijd. Met een groot aantal niet eerder gepubliceerde afbeeldingen uit binnen- en buitenland. Het boek is verschenen in samenwerking met het Spoorwegmuseum, waar van 27 maart tot 1 september 2013 de tentoonstelling Sporen naar het front. De rol van de trein in oorlogstijd te zien was. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in spoorweggeschiedenis en militaire historie.

  Vanaf de vroegste geschiedenis van de spoorwegen werden treinen ingezet voor militaire doeleinden en brachten ze grote veranderingen teweeg in de manier van oorlogsvoering. Veldslagen tussen vijandelijke legers konden door de aanvoer van manschappen, wapens en voedsel veel langer duren, zich op meerdere fronten tegelijk afspelen en een grootschaliger karakter krijgen. Vooral in de Eerste Wereldoorlog speelden de spoorwegen een hoofdrol door de directe verbinding met de loopgraven. Daarnaast was de hospitaaltrein van groot belang voor het afvoeren van gewonde soldaten.


Specificaties
Illustraties

200

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

160

Auteurs

ISBN

9789066300941


In het kort

De spoorwegen veroorzaakten een revolutie in oorlogsvoering. In Sporen naar het front vertelt spoorweghistoricus Guus Veenendaal het complete verhaal van de trein in oorlogstijd. Met een groot aantal niet eerder gepubliceerde afbeeldingen uit binnen- en buitenland. Het boek is verschenen in samenwerking met het Spoorwegmuseum, waar van 27 maart tot 1 september 2013 de tentoonstelling Sporen naar het front. De rol van de trein in oorlogstijd te zien was. Dit boek is een onmisbaar naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in spoorweggeschiedenis en militaire historie.