• Specificaties
  Illustraties

  275

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  ISBN

  9789066303386

  Aantal pagina's

  192

 • Na de brand in Delft van 1536 moest een groot gedeelte van de stad herbouwd worden. Door de duurzaamheid van deze, veelal in baksteen opgetrokken huizen bestaan veel van deze 16de-eeuwse huizen nu nog. In de 17de eeuw werden ze vergroot en gemoderniseerd. Huizen in Delft beschrijft de uiteenlopende architectuur van de gevels en de verschillende typen huizen, zoals het diepe en het brede huis. Daarnaast wordt ingegaan op de constructieve en decoratieve aspecten, zoals kapconstructies en trappen. Kortom, een zeer volledig beeld van de 16de en 17de-eeuwse huizen die Delft rijk is.

  Huizen in Delft biedt een fraai overzicht van het gebouwde Delftse erfgoed uit de 16de en 17de eeuw. Bouwhistoricus Wim Weve maakte dit boek in samenwerking met de gemeente Delft. De informatie over de huizen is mede gebaseerd op de dagelijkse praktijk van monumentenzorg. Daarnaast zijn bouwhistorische observaties, verbouwingstekeningen en historische kaarten gebruikt.


Specificaties
Illustraties

275

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

ISBN

9789066303386

Aantal pagina's

192


In het kort

Na de brand in Delft van 1536 moest een groot gedeelte van de stad herbouwd worden. Door de duurzaamheid van deze, veelal in baksteen opgetrokken huizen bestaan veel van deze 16de-eeuwse huizen nu nog. In de 17de eeuw werden ze vergroot en gemoderniseerd. Huizen in Delft beschrijft de uiteenlopende architectuur van de gevels en de verschillende typen huizen, zoals het diepe en het brede huis. Daarnaast wordt ingegaan op de constructieve en decoratieve aspecten, zoals kapconstructies en trappen. Kortom, een zeer volledig beeld van de 16de en 17de-eeuwse huizen die Delft rijk is.