Podcastserie Popreconstructie: Bruce Springsteen Compleet

Podcast 08 mrt 2023
Uitgeverij WBOOKS

Unieke interviewfragmenten met Bruce Springsteen in de tweedelige podcastserie Popreconstructie.

Uitgeverij WBOOKS, Koninklijke van Gorcum en (pop)journalist/radiopresentator Peter Schavemaker hebben hun handen ineen geslagen en samen een unieke reeks podcasts gemaakt.

Beide delen in de reeks Popreconstructie zijn vanaf nu te beluisteren op Spotify.

Naast gesprekken met Bruce Springsteen-kenner Leon Verdonschot, muzikant en zanger van ‘The River’ Erwin Nyhoff, Springsteen-biograaf Peter Ames Carlin en Jean-Michel Guesdon, die samen met Philippe Margotin auteur is van Bruce Springsteen compleet, zijn in deze podcasts originele interviewfragmenten uit de jaren ’70 en ’80 te beluisteren, gemaakt door popjournalist Constant Meijers.

Luister hier het eerste deel uit de podcastreeks:

In de bonus aflevering van Popreconstructie een gesprek met popjournalist Constant Meijers. Hij zag op 30 juli 1974, als eerste Nederlandse popjournalist, de toen nog niet doorgebroken Bruce Springsteen optreden in de folkclub The Troubadour in Los Angeles. Meijers krijgt, mede door zijn vraagstelling, een persoonlijke band met Bruce en interviewt hem in de jaren ’70 en begin jaren ’80 regelmatig. Constant Meijers (1945) begon zijn journalistieke carrière in 1972  bij het undergroundblad Aloha. Twee jaar later stapte hij over naar Muziekkrant OOR waar hij algemeen hoofdredacteur werd van OOR, Hitkrant en de de Eerste Nederlandse Popencyclopedie.

Luister hier de bonusaflevering: