• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.6 ★★★★★ (4159)
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Auteurs

  , ,

  Illustraties

  350 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

  ISBN

  9789462586482

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  336

  Bijzonderheden

  In samenwerking met het Nationaal Archief

  Jaar

  2024

 • De jaren 70. Kenmerkend kleurgebruik, nieuwe huiselijkheid met zitkuil, rieten matten op de vloer en stellingkasten tegen de muur. Het was een decennium van idealen die werkelijkheid werden. Politiek links kwam aan de macht, de tweede feministische golf stroomde door het land en de controversiële film Turks Fruit draaide in de bioscopen. Een geest van verzet zweefde door Nederland. De nieuwe generatie diende zich aan, wilde meepraten en meebeslissen. Het kabinet Den Uyl werd het meest progressieve uit de parlementaire geschiedenis. Het Grote Jaren 70-boek beschrijft aan de hand van bijzondere foto’s en heldere bijschriften deze roerige tijd, die verdacht veel lijkt op de tijd waar we nu in leven.

  Het Grote Jaren 70 Boek is samengesteld door René Kok en Erik Somers. Zij zijn historici, auteurs en samenstellers van  een groot aantal uitgaven over geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en fotohistorische publicaties. Paul Brood is archivaris en historicus bij het Nationaal Archief en auteur van velerlei publicaties. Zij zijn ook de makers van Het Grote Jaren 50 Boek en Het Grote Jaren 60 Boek.


Specificaties
Auteurs

, ,

Illustraties

350 afbeeldingen in kleur en zwart-wit

ISBN

9789462586482

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

336

Bijzonderheden

In samenwerking met het Nationaal Archief

Jaar

2024


In het kort

De jaren 70. Kenmerkend kleurgebruik, nieuwe huiselijkheid met zitkuil, rieten matten op de vloer en stellingkasten tegen de muur. Het was een decennium van idealen die werkelijkheid werden. Politiek links kwam aan de macht, de tweede feministische golf stroomde door het land en de controversiële film Turks Fruit draaide in de bioscopen. Een geest van verzet zweefde door Nederland. De nieuwe generatie diende zich aan, wilde meepraten en meebeslissen. Het kabinet Den Uyl werd het meest progressieve uit de parlementaire geschiedenis. Het Grote Jaren 70-boek beschrijft aan de hand van bijzondere foto’s en heldere bijschriften deze roerige tijd, die verdacht veel lijkt op de tijd waar we nu in leven.