• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.6 ★★★★★ (3958)
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Illustraties

  200

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  Gebonden

  Aantal pagina's

  288

  Auteurs

  ,

  ISBN

  9789066300897

 • Alles van melk beschrijft hoe Nederland door een groepje ondernemende boeren en industriëlen het zuivelland werd dat tegenwoordig over de hele wereld een begrip is. Coöperaties van melkveehouders groeiden uit tot concerns van internationaal formaat. Collectieve zuivelreclame speelde hierbij een belangrijke rol, met bekende slogans als ‘Melk is goed voor elk’ en de reclames met Frau Antje, het boegbeeld van de Nederlandse zuivel. Daarnaast vertelt het boek over de strijd voor hygiëne en kwaliteit, melkrantsoenen tijdens schaarste in crisistijd, kaasexporteurs en Joris Driepinter. Kortom, een geschiedenis die ons allemaal raakt.

  Dit is het eerste boek dat een compleet overzicht geeft van de 150-jarige geschiedenis van de Nederlandse zuivelindustrie. Pim Reinders en Aad Vernooij schetsen een boeiend beeld van deze typisch Nederlandse bedrijfstak, waar miljarden euro’s in omgaan. Dit rijkelijk geïllustreerde boek, met onder andere vele reclameaffiches uit de vorige eeuw, kwam tot stand in samenwerking met de Nederlandse Zuivelorganisatie.


Specificaties
Illustraties

200

Taal

Nederlands

Uitvoering

Gebonden

Aantal pagina's

288

Auteurs

,

ISBN

9789066300897


In het kort

Alles van melk beschrijft hoe Nederland door een groepje ondernemende boeren en industriëlen het zuivelland werd dat tegenwoordig over de hele wereld een begrip is. Coöperaties van melkveehouders groeiden uit tot concerns van internationaal formaat. Collectieve zuivelreclame speelde hierbij een belangrijke rol, met bekende slogans als ‘Melk is goed voor elk’ en de reclames met Frau Antje, het boegbeeld van de Nederlandse zuivel. Daarnaast vertelt het boek over de strijd voor hygiëne en kwaliteit, melkrantsoenen tijdens schaarste in crisistijd, kaasexporteurs en Joris Driepinter. Kortom, een geschiedenis die ons allemaal raakt.