• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.6 ★★★★★ (4159)
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Verschijningsvorm

  Epub, download

  Auteurs

  ISBN

  9789462584693

  Jaar

  2021

  Taal

  Nederlands

  Uitvoering

  ePub

 • In het imposante De wereld aan het werkbeschrijft historicus Jan Lucassen het verhaal van de werkende mens. Deze eerste echte wereldgeschiedenis van menselijke arbeid, volgt hoe de prehistorische jager-verzamelaar zich ontwikkelt tot de hedendaagse kantoormens. Een fascinerende geschiedenis die ons de weg wijst naar het begrijpen van de rol van werk in onze samenleving.

  Mensen werken omdat het moet, maar ook omdat we er plezier en voldoening aan bleven. Volgens Lucassen werken we niet alleen om te leven maar is het ten diepste een manier waarop we uitdrukking geven aan onze identiteit en behoeften. Dat doen we door net als ooit de jager-verzamelaars samen te werken met anderen.

  Wereldwijd aan het werk
  De mens geeft over de hele wereld vorm aan werk. Van China en India tot Afrika en Europa, overal wordt gewerkt. Dichtbij huis in het huishouden, maar ook in stammen, steden en staten. De verdeling van arbeid tussen mannen, vrouwen en kinderen, de rol van geld en de collectieve vereniging van arbeiders komen aan bod. Lucassen staat stil bij de impact van slavernij, migratie en jawel, vrije tijd. De Engelstalige editie van De wereld aan het werkwordt door de internationale pers lovend ontvangen. Zo noemt The Guardian het boek: “An encyclopedic survey that’s also a whistle-stop tour of human history – and it is absolutely fascinating.”


Specificaties
Verschijningsvorm

Epub, download

Auteurs

ISBN

9789462584693

Jaar

2021

Taal

Nederlands

Uitvoering

ePub


In het kort

In het imposante De wereld aan het werkbeschrijft historicus Jan Lucassen het verhaal van de werkende mens. Deze eerste echte wereldgeschiedenis van menselijke arbeid, volgt hoe de prehistorische jager-verzamelaar zich ontwikkelt tot de hedendaagse kantoormens. Een fascinerende geschiedenis die ons de weg wijst naar het begrijpen van de rol van werk in onze samenleving.