• Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
  • Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
  • Zorgvuldig verpakt
  • Gratis retourneren
 • 9.6 ★★★★★ (4159)
  • Geen producten in je winkelmand.

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
038 - 467 34 00

Gratis verzending vanaf €30 (daaronder €2,95)
Voor 15.30 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Zorgvuldig verpakt
Gratis retourneren

 • Specificaties
  Aantal pagina's

  160

  Auteurs

  Bijzonderheden

  In samenwerking met Het Noordbrabants Museum

  ISBN

  978 94 625 8375 7

  Jaar

  2020

  Taal

  Meertalig

  Uitvoering

  Paperback met flappen

 • De collectie van de Weense kunstacademie is een goed bewaard geheim. Deze zeldzame verzameling werken van Vlaamse en Hollandse meesters – met topstukken van Rubens, Van Dyck, Weenix, Rembrandt en vele anderen – komt voor het eerst in deze omvang naar Nederland.

  In Meesterwerken uit Wenen zijn de 17de-eeuwse schilderijen en tekeningen opgenomen die gewoonlijk alleen aan de muren van het monumentale academiegebouw aan de Schillerplatz te zien zijn.

  De Weense Akademie heeft al 2000 jaar een museumfunctie. In 1822 liet Anton graaf Lamberg-Sprinzenstein een indrukwekkend legaat na van ongeveer 800 schilderijen. Op één voorwaarde: de Akademie moest deze gift blijven tonen aan publiek. Deze topcollectie van het universiteitsmuseum is nu te zien in Het Noordbrabants Museum.

  The Academy of Fine Arts in Vienna is an art academy with an exceptional art collection. Nowadays, this collection is shown to the public, but it was originally intended for art education. A selection of the Academy’s most beautiful paintings and drawings by Flemish and Dutch masters has been brought together in the exhibition Masterpieces from Vienna in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. In this exhibition and publication, attention is paid to the individual works of art and to the unique story of the Academy itself.

   


Specificaties
Aantal pagina's

160

Auteurs

Bijzonderheden

In samenwerking met Het Noordbrabants Museum

ISBN

978 94 625 8375 7

Jaar

2020

Taal

Meertalig

Uitvoering

Paperback met flappen


In het kort

De collectie van de Weense kunstacademie is een goed bewaard geheim. Deze zeldzame verzameling werken van Vlaamse en Hollandse meesters – met topstukken van Rubens, Van Dyck, Weenix, Rembrandt en vele anderen – komt voor het eerst in deze omvang naar Nederland.